Woman | Šta muškarci prvo primijete na ženi?
Woman

Šta muškarci prvo primijete na ženi?

wadmin 11/10/2011 LJUBAV I VEZE Nema komentara
Iako većina žena smatra da muškarci prvo primijete grudi, guzu i seksi tijelo, istina je malo drugačija. Pročitajte šta stručnjaci i ”obični” dečki misle o ovome…

Svako spremanje za noćni izlazak zatjeva sate spremanja, uređivanja, šminkanja i dotjerivanja. Žene provedu sate pred ogledalom nastojeći svoj izgled učini što ljepšim i privlačnijim suprotnom spolu.

Ali, šta je to što ”oni” misle o nama kada se sretnemo u prolazu, pri prvom upoznavanju? Šta oni prvo primijete u tih ključnih nekoliko minuta kada se upoznajemo?

Stručnjaci i psiholozi za veze smatraju da u prvih pet minuta upoznavanja, fizička ljepota žena je ono što muškarci prvo primijete. To je prvi korak koji ih ohrabruje da počnu svoje udvaranje. Međutim, fizička ljepota može značiti različite stvari. Istina je da svi muškarci ”ne padaju” na super-modele ili žene koje izgledaju seksi. Ustvari, svaki muškarac ima svoj lični ukus kada je u pitanju fizički izgled žene.

Istina je da se u početku ne radi o ličnosti, sposobnosti, intelektu, karijeri ili bilo kojoj drugoj psihičkoj osobnosti kod žene. U početku, to je samo hemijska, odnosno seksualna privlačnost.

Muškarci će tokom tog prvog susreta prvo primijetiti ženino tijelo – od glave do pete. Na kraju krajeva, prvi susret je upoznavanje, a s obzirom da muškarci i jesu ”vizulna bića”, više upravo i primjećuju fizičke karakteristike kod žena. Oni vole ono što vide – obline i ”krivulje” – ali što je još važnije, vole da fantaziraju i sanjaju o onome što je skriveno ispod odjeće.

Međutim, šta je to na ženi što će privući muškarca, ne samo da pogleda prvi put, nego i da počne razgovor sa njom? Stvarni dečki to vide ovako:

,,Prvo što primijetim na ženi jeste njeno lice. Ako nije lijepa, neću pričati sa njom. Ali, ako ima lijepo lice, počet ću konverzaciju”, kaže Adi, dvadesetdvogodišnjak iz Sarajeva.

,,Ja uvijek primijetim stil djevojke koju vidim. Primijetim šta nosi na sebu, kako izgleda i kako to nosi, kao i to kakve ”vibracije”  dobijam od nje” – kaže Tomaš, 24.

,,Prvo primjetim njenu kosu i stopala, posebno ako nosi otvorene sandale. Sam izgled njene kose i stopala mi puno govori o tome kako ona vodi brigu sama o sebi.” – Delim, 34.

,,Djevojke koje me obaraju sa nogu jesu one koje imaju prekrasne oči, duboke, zavodljive i tajanstvene. Dovoljno je samo da me pogledaju tim tajanstvenim i zavodničkim pogledom i ja sam osvojen.” – Nenad, 29.

,,Prvo primjetim kakvu žena ima kosu, pogotovo ako je duga, njegovana i sjajna – to me hipnotizira i želim da je dotaknem.” – Sanjin, 31.

,,Prirodna, duga kosa uvijek zaslužuje drugi pogled. To je prva stvar koju primijetim, čak i kada je žena na većoj udaljenosti od mene. Kosa žene može prekrasno uokviriti njeno lice, a sama boja i dužina je ono što pripisujem njenoj ličnosti. Ako je crvenoskosa, onda očekujem vatren temperament, plavuše nekako povezujem sa nježnošću, a crnke sa zavodljivošću.” – Andres, 25.

,,Bitno mi je da ona vodi brigu o svom tijelu, s obzirom da i ja vodim brigu o tome. Njen dobar izgled mi pokazuje da je ta djevojka disciplinirana, zna šta želi u životu i o tome vodi računa.” – Miloš, 33.

”Kosa! Kosa! Kosa! Zaista, dame, muškarci kod žena žele vidjeti dugu kosa koja izgleda prekrasno. Recimo, volim dugu kosu kod žene i njen osmijeh. Takve žene izgledaju srećno i ženstveno. Zrače samopouzdanjem, cijene svoj izgled i ženstvenost koju posjeduju. Upravo takav izgled i pristup je privlačan svakom muškarcu. Nije stvar samo u tome kako izgledate, nego i u tome kako koristite i predstavljate svoje fizičke atribute-” – Ilad, 27.

Čitavo ovo vrijeme se brinemo o tome šta obući kada idemo van. Rješenje je jednostavno, iskoristite maksimalno atribute koje posjedujete i izrazite ženstvenost koju nosite u sebi. Možda upravo na sljedećem izlasku naletite na muškarca koji će željeti dotaknuti vašu sjajnu kosu!Sviđa vam se članak? Dijelite ga!

About The Author

Unesite komentar

You must be logged in to post a comment.